Hatt till en liten kille

För ett par veckor sedan sydde jag denna hatt till en liten kille som är adopterad från Thailand. Enligt uppgift blev han mycket glad för den.



Mönstret är samma som jag tidigare använt och tyget kommer från Ikea.


Midsommarafton

I går var det midsommarafton med allt som hör till:jordgubbar, sill, nubbe, dans kring stången, sju sorters blommor och trevligt sällskap.

Vi starade dagen med att plocka en hel massa blommor av olika slag: lupiner, smörblommor, hundkex, blåklockor, midsommarblomster, blåklint och rosor från vår egen rabatt.

                                                         

Därefter var det dags för sillunch med tre sorters sill; senapssill, skärgårdssill och vanlig matjesill. Barnen åt köttbullar och potatis. Mumma!!

När lunch och eftermiddagsvila var avklarad bar det iväg till Vallby för att delta i dansen kring stången. Det var dock fler än vi som kommit på samma idé så det var ganska mycket folk. Vi dansade ett par danser sen begav vi oss till en kompis som har kolonistuga precis utefter svartån. Där åt vi smarriga jordgubbar och mumsig glass.

                                                         

När klockan närmade sig 17.30 åkte vi till Barkarö för att avsluta kvällen hemma hos min käre svåger. Där bjöds det på grillning med potatisgratäng, sallad, öl, vin, nubbe, tårta och snacks hela natten lång. Det var mycket trevligt!!

                              
                                                                 Sommartjejer

I dag, midsommardagen, har vi hittills bara haft det mysigt och tagit det lungt. Vi funderar lite på hur vi ska fortsätta renoveringen av huset :)
Vi fick en del idéer igår och nu snurrar våra hjärnor ordentligt. Fortsättning följer..... 





ÅSA!! Jag saknar dig så!

Idag är det två år sedan min bästa vän Åsa gick bort efter en tids sjukdom och läkarslarv. Jag orkar inte gå in djupare på orsaken men om hon hade fått rätt medicin från början så hade hon fortfarande funnits i livet.
Jag saknar henne oerhört mycket och tänker på henne ofta. Hennes son Melvin är lika gammal som min äldsta tjej. Vi höll alltid ihop. Hade hästarna i samma stall, åkte på semester tillsammans, fick barn samtidigt mm mm. Det känns fortfarande helt overkligt att hon inte finns hos oss längre. Men hon finns i mitt hjärta tillsammans med alla glada minnen. Åsa var en underbar männsiska, alltid glad och positiv trots motgångarna som hon hade på slutet av sitt liv. ÅSA! Rest in peace! I love you forever!   
   

Lite sömnadsstrul idag!

Det har varit lite trögt med sömnaden den senaste veckan. Däremot är huvudet fullt av idéer som väntar på att bli verklighet. I dag skulle jag då göra slag i saken och förverkliga några av dem. Meeen det gick inget vidare. Allt som kunde gå fel gjorde det. Min sprättkniv har blivit flitigt använd idag. Först skulle jag sy en "dagiskasse" och då blev kantbandet runt handtaget jättefult så det var bara att börja om. Att bandkanta är inte min största talang precis. Därefter skulle jag sy yttterligare en solhatt fast i trikåtyg denna gång. Huga!! Knöligt är bara förnamnet! Gjorde ej klar hatten ens, jag blev så arg på allt strul. Jag ska försöka ta nya tag i morgon. Om jag hinner....

Leker lite.....

Nu har jag mixat och trixat lite med min bloggs utseende igen! Vad tycker ni? Kom gärna med kommentarer! Får fortfarande inte till headern som jag vill men det ska jag förhoppningsvis lösa så småningom......

År 2009-års sommarpresent

Förra året fick tjejernas förskolefröknar dessa väskor i sommarpresent. Jag tror och hoppas att de blev uppskattade. En enkel väska perfekt för stranden, träningen eller förvaring av "nödvändiga saker" som ska transporteras till och från jobbet.

                           
                          
Tyvärr måste ni nog vända lite på huvudet för att få maximal bildupplevelse. Jag lyckas inte vända bilderna rätt just nu=) Teknikens under igen!

Pysslandet och knåpandet fortgår här hemma. Just nu har jag snöat in på tunna bomullstyger som passar bra till klänningar och solhattar. Många fynd har ropats i på tradera och några fler tyger har köpts in på favoritsidan Stoff och stil. Snart kommer en ny  tyguppdatering.
Kram på er!

Halvt barnledig i kväll=)

Nu har vi nyss kommit hem från vårt sommarställe ute på Ängsö. Vi kastade oss i bilen efter att jag kommit hem från jobbet. Jag packade ner Tacopajen som jag tänkt att vi skulle äta samt en flaska gott Italienskt vin.
När vi kom fram bar det av ut på sjön i vår motorbåt som vi äger gemensamt med sambons föräldrar och syskon. Det blev en mysig tur i kvällssolen. När vi kom tillbaka så åt vi medhavd matsäck tillsammans med svärföräldrarna och en av tjejernas kusiner uppe på berget. Jättemysigt!
När vi sen skulle åka hem så ville stortjejen stanna kvar över natten. Mysigt att få vara ensam med farmor och farfar tillsammans med kusinen=)). Lilltjejen var oxå glad för hon fick en liten godispåse (där hon valt alla bitar själv)samt att hon fick stanna uppe och se slutet av talangfinalen på tv.


"Storstugan"
Här kommer vi att tillbringa många (förhoppningsvis) soliga dagar i sommar.
Tack för idag!

RSS 2.0